westernweekend

Derde weekend van augustus

 

Beste Western schutters, trappers en handelaren,

Zoals jullie mogelijk al gehoord hebben zijn we bezig met het organiseren van het 50ste Davy Crockett Western weekend, dat het dit jaar anders gaat als voorgaande jaren hebben jullie mogelijk ook al vernomen.

Afgelopen jaren hebben we de beschikking gehad over de wei een stukje verder als de baan waar de tenten en caravans konden worden opgebouwd.

Ook konden deelnemers aan het Western Weekend een kamer huren in de boerderij. De eigenaren van deze boerderij zijn gestopt met het verhuren van de kamers en van de wei is een camperplaats gemaakt: De Zandberg

Dit houdt in dat we eigenlijk geen kampeerplaatsen meer hebben. Omdat we een Western Weekend zonder overnachtende deelnemers niet echt zagen zitten zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden.

We hebben de eigenaren van de weilanden en landbouwgronden benaderd met de vraag of ze hun perceel wilden verhuren: de eigenaren die er koeien op hebben staan hadden vooral bedenkingen over wat te doen als er bv een stalen haring of bierdopjes achter zou blijven en dan kan worden opgegeten door een koe met als mogelijk gevolg een zieke of dode koe. Eigenaren van landbouwgrond hadden als bezwaar dat ze vroeg in het jaar iets moesten zaaien wat ze op tijd konden oogsten, dan egaliseren en gras zaaien dat er direct na het Western Weekend af zou moeten en dan een laat gewas zaaien en laat in het jaar oogsten: erg bewerkelijk en kostbaar!

Gelukkig is er is wel een mogelijkheid voor deelnemers die een camper (of caravan) hebben om een plaats te huren bij Camperplaats de Zandberg, informatie via:

https://www.dezandberg.nl/

Een van andere mogelijkheden die overbleef is een aantal deelnemers op het trapperveld: we hebben het trapperveld ingedeeld in vakken van 6×10 meter en komen uit op 17-18 plaatsen en mogelijk wat ruimte voor wat kleine tenten langs de bosrand tegen het “re-enactment bos”, de trappers zouden dan, als ze dit willen een plaats in de bossen kunnen uitzoeken. De handelaren zouden wat verder achter op de binnenplaats langs de baan kunnen staan op het verharde deel of op het gras.

De leden en eventuele helpers kunnen hun tent of caravan op de open plaats rechts langs de baan kwijt.

Niet zoveel plaatsen als we hadden maar dit lijkt de enige mogelijkheid om nog wat deelnemers te kunnen laten overnachten.

Vraag is dan wie komt in aanmerking: om het zo eerlijk mogelijk te doen denken we aan het volgende: de inschrijving wordt voor eenieder opengesteld en na de inschrijfperiode een loting te houden wie er een plaats krijgt. Of daar dan een tent of een paar kleine tenten komen staan is aan diegene die de plaats toegewezen heeft gekregen.

Het zou mooi zijn geweest als we ons 50ste Western Weekend op de oude manier hadden kunnen vieren maar het is nu wat het is en wij willen het beste ervan maken.

Groet en hopelijk tot augustus